Vokaler i flyt 
Matinékonsert med
Stavanger Vocalensemble og Tabula Rasa

Vokaler i flyt – en kilde til liv og velbehag

Opplev den flytende kraften i musikk og natur!

Bli med oss når Stavanger Vocalensemble og det profesjonelle vokalensemblet Tabula Rasa fra Bergen forener våre stemmer og spennende instrumenter med naturens kraft i en konsertopplevelse utenom det vanlige!

Dato: søndag 9. juni 2023
Konsertstart kl. 16:00

Sted: Skur 2, Skansekaien 23, Stavanger

Dørene åpner kl. 15:30

Baren er åpen før og etter konserten for mingling mellom publikum og artistene


Vi skal ta deg med gjennom et variert program som utforsker vannets kraft, livets rytmer og naturens sykluser i form av a cappella-verk og vokalimprovisasjon. Opplev hvordan improvisasjon blir livets viktigste egenskap!

Opplev flyt som en tilstand med egenverdi, og la oss gi deg et sterkere inntrykk av improvisasjonens essens. La musikken være din guide gjennom naturens toner. Dykk ned i harmoni og la deg inspirere av båndet mellom menneskeliv og naturfenomener.

Vi vil by på verk av komponister fra ulike tidsaldre og verdenshjørner, blant annet Anna Thorvaldsdottir, Edie Hill, Edvard Grieg, Gregorio Allegri, Bjørn Kruse, Frank Ticheli og James Erb.

Stavanger Vocalensemble og Tabula Rasa vil i dagene som leder opp til konserten lære flere ulike teknikker for vokalimprovisasjon av hverandre, blant annet Vocal Painting og Circle Singing. Sammen skal vi presentere det vi har lært på konserten!

Om vår gjest: TABULA RASA ble startet av Tord Kalvenes i 2017, med Arild Rohde som musikalsk leder siden mai 2019. Sammen med Kalvenes og Rohde består vokalensemblet av Sigrun Jørdre, Rikke Lina Sorell Matthiesen, Zsuzsa Zseni og Jakub Niedziela.

TABULA RASA skiller seg ut gjennom å jobbe med improvisasjon og teatrale virkemidler for å skape konseptuelle konserter og forestillinger. Vokalensemblet ønsker å nå frem med ny musikk til mennesker som ikke kjenner formen så godt fra før. Musikalsk søker de balanse mellom musikk som er gjenkjennelig og tilgjengelig for publikum, og musikk som er utfordrende og overraskende. De ønsker å bruke det emosjonelle og direkte kommunikative i menneskestemmen til å nå fram til publikum.

Stavanger Vocalensemble er et kammerkor etablert i 1993 som etterstreber et høyt musikalsk nivå og arbeider seriøst med flere typer musikk fra ulike tidsepoker. Vi har et variert repertoar innenfor den klassiske sjangeren, med alt fra tidligmusikk til nyere verker og innslag av folkemusikk fra inn- og utland.

Aleksandra Orzechowska-Niedziela har vært dirigent og kunstnerisk leder for Stavanger Vocalensemble siden 2020. Med mastergrader innen blant annet kordireksjon, rytmisk kormusikk og nytenkende korledelse, har Aleksandra utviklet Stavanger Vocalensemble til et nytt nivå. Koret har utvidet sitt repertoar og bruker aktivt vokalimprovisasjonsteknikken Vocal Painting.

Kom og flyt med oss i den musikalske strømmen! Vi skaper en opplevelse du ikke vil gå glipp av!